Stichting SMOL
MO's in de spotlights
Projecten
Maatschappelijk Netwerk Limburg
Kiek Limburg
Burgerschap in het onderwijs
Maatschappelijk actief voor gemeenten
Informeel alternatief voor werkgevers
Wat doet jouw organisatie over 5 jaar?
MO-Themadagen
Limburg helpt de Oekraïense bevolking
Vrijwilligersacademie Limburg
Alles is politiek
Aangesloten
Wie zijn wij
Contact

The making of

Namen
Script en regie: Mees Walter & Anoek Oostermeijer
Camera: Niels de Groot

Acteurs
Urias Boerleider, Peter van Leer, Maria Oostermeijer, Anna Prat, Romi Tijmersma, Willem van der Vlugt en Mees Walter.

Over de makers
Mees Walter en Anoek Oostermeijer zijn een kunstenaarsduo afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als performer en regisseuse. Ze maken interdisciplinaire kunst waarmee ze graag bruggen slaan tussen culturele en maatschappelijke organisaties in Zuid-Nederland. Zo werken ze samen met Het Laagland, Toneelgroep Maastricht, VIA ZUID - Talent ontwikkeling podium kunsten Limburg, Cultuurmakers Maastricht, Podium Bloos, GGD Limburg en De Rutgers Stichting. Ze werken zowel autonoom als in opdracht en staan altijd open voor samenwerkingen. In hun autonome werk focussen ze zich met hun projecten op de acceptatie en normalisatie van gender en seksuele diversiteit in Zuid-Nederland. 

“We kregen via VIA ZUID de vraag of we wilden nadenken over een stemcampagne voor Limburgers. Geïnitieerd vanuit SMOL, mogelijk gemaakt door en voor de provincie Limburg. Dit paste perfect bij onze wens om kunst en het sociale domein aan elkaar te verbinden.” 

De opdracht
Wij (SMOL) waren meteen enthousiast. Niet alleen het geweldige idee van Mees en Anoek, maar vooral ook hun aanstekelijke enthousiasme en positieve spirit maakte dat wij snel samen aan de slag zijn gegaan. Het was een leuk proces en we zijn blij met het resultaat. Limburgers ga stemmen! Deel het filmpje en help ons om ervoor te zorgen dat ook Limburg straks kan rekenen op een serieuze vertegenwoordiging in Den Haag.
#Limburgstem

Deze pagina delen: